top of page

Programi izleta za grupe (škole i vrtići)

 

Verificiran, edukativno-zabavan izlet prilagođen uzrastu djece. Nezaboravan odlazak u svijet bajki.

Za naše goste pripremili smo mnoštvo kostima kako bi se svi mogli pretvoriti u grofove i grofice, naravno imamo i kostime za stručnu pratnju :)

 

Opustite se i uživajte, jer s Vama smo tokom cijelog izleta. Vodimo Vas u svijet bajki...

 

"Biraj svoju ulogu" program u Contessi:

Dio programa organiziran na starom gospodskom posjedu iz 1714. god., gdje se
djeca mogu uživjeli u ulogu grofova, grofica, princeza i vitezova.
Program u potpunosti osmišljen kako bi se svi osjećali kao u svijetu bajke.

POSJED CONTESSA


Razgledajmo posjed i popnimo se u sobu za bal


Sve prostorije u kuriji uređene su bajkovito. Viteška, lovačka soba za dečke i damska soba za ispijanje čaja za cure. Sve sobe prepune su detalja, a poseban je i stari dućan sa slamnatim medvjedićima i starinskim igračkama. Na katu se nalazi i velika soba za bal gdje nas čekaju kostimi, a naučit ćemo i pravilan naklon te zaplesati uz glazbu.


Šarene haljine i viteške odore


Za princeze i grofice pripremili smo preko 100 šarenih haljina i različit nakit. Dečki će izabrat žele li biti vitezovi ili grofovi, a moći će se okušati i u vježbi mačevanja s drvenim mačevima, uz nadzor animatora. Za odrasle grofice

također smo pripremili haljine za nezaboravne fotke s izleta.


Svečani ručak


Dvorski kuhar poziva nas na ručak u tri slijeda uz kraljevsku poslugu. Animatori brinu o lijepom i uzornom ponašanju kao da smo na pravoj dvorskoj svečanosti.

 

Kraljevski konji i igre


Upoznat ćemo Vas s raznim vrstama konja; lipicancima, frizijcem, barok pintom, te španjolskim konjem, a jedan maleni pony pokazat će i trikove. Dvorišni dio sadrži ponešto za svakoga, veliki pješčani teren odličan za nogomet i igre s loptom, park za šetnju i odmaranje na dekicama, te natkrivena terasa odmah pored kurije. 

Dodatni sadržaj:

Dio programa prilagođen uzrastu djece i temi izleta. Kreiramo ga u
dogovoru s Vama, a po želji uvijek ga možemo proširiti i dodatnim aktivnostima.
U kombinaciji sa posjedom Contessa odaberite: perivoj dvorca Erdody, dvorac Ozalj i muzej, slatkovodni akvarij Aquatiku ili tematsku kreativnu radionicu.

DVORAC ERDÖDY u Jastrebarskom

Kroz zanimljive interaktivne priče djeca će čuti o životu u dvorcima, o plemićima, tko su bili grofovi i grofice, što se sve radilo na dvoru, tko je uživao, a tko nije... Pogledajmo dvorac izvana i perivoj koji ga okružuje te krije mnoge rijetke vrste drveća. Oko dvorca nalazi se šetnica kroz perivoj u kojem možemo uživati uz igru.

ili

DVORAC OZALJ


Kostimirani voditelji vode Vas kroz priču. Na vrhu brežuljka uz rijeku Kupu, nalazi se srednjovjekovni grad Ozalj. Do njega dolazimo preko starog drvenog mosta, prolazimo kroz ulaznu kulu i stižemo u veliko dvorište iz kojeg možemo krenuti u potragu za pričama i legendama o Zrinskim i Frankopanima. Priča se da u tajnim prolazima ispod dvorca zmaj čuva blago Petra Zrinskog, a ulaz u tunele dobro je skriven. Prošetat ćemo prostranim dvorištem, popeti se na najvišu kulu, zaviriti u Žitnicu, kapelicu i veliku terasu s pogledom na zelenu rijeku Kupu i jednu od najstarijih hidroelektrana u Hrvatskoj. Novouređen muzej prepun je zanimljivih starih predmeta, viteške opreme, grbova i oružja. 

ili

AQUATIKA Slatkovodni akvarij u Karlovcu

 

Upoznajte floru i faunu hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava uz naše voditelje. Doznat ćete koje vrste obitavaju u gornjem, koje u srednjem, a koje u donjem toku rijeke tako što ćemo pratiti tok jedne krške rijeke od njenog izvora pa sve do ušća. Nakon gornjeg toka rijeke, zvukovi se stišavaju i dolazimo u špilje u kojima ćemo vidjeti endemske vrste koji se u prirodi često nalaze u ponornicama.
U akvarijima se nalazi preko 100 vrsta riba od toga 40-tak endemskih, a posloženi su tako da se ribe promatraju odozgora, kao da šećemo uz rijeku, zatim sa strane gdje ih vidimo ispod vodene površine, te iznad ulazeći u tunel. Za potpuni doživljaj prate nas zvukovi rijeka i špilja. Slatkovodni akvarij prvenstveno je namijenjen razvijanju svijesti o iznimnoj biološkoj raznolikosti te istovremeno educiralo kako na održiv način koristiti iznimna prirodna bogatstva Hrvatske. Pogledajte kroz povećalo vodeni svijet koji nas okružuje, osjetite snagu i bogatstvo naših rijeka.

ili

TEMATSKE RADIONICE

Izlet ne moramo odgoditi zbog lošeg vremena jer je priču o plemićima i dvorcima ugodno slušati i na jastučićima u našem kutku za priče na posjedu Contessa. Pripremili smo Vam zanimljive kulinarske i kreativne radionice koje prilagođavamo ovisno o godišnjem dobu i uzrastu djece.

  •  „OD ZRNA DO POGAČE“ 

  • „PEKMEZ BAL I JESENSKI PLODOVI“ 

  • „ADVENT U CONTESSI“  

  • „KRALJEVSKI KOLAČIĆI“ 

  • „BAL POD MASKAMA“ 

Izlet za djecu

Svi programi s cijenama ulaznica:

Jednom klikom preuzmite popis svih programa koje nudimo.

Contessa internet turistička agencija

Za cjelokupnu organizaciju 

i izvođenje izleta brine naša turistička agencija,

za dodatne informacije, ispunite kontakt obrazac ili se obratite na:

 

095-808-1300 Sanja

izlet.contessa@gmail.com

  • prijevoz autobusima koji posjeduju certifikat za prijevoz djece

  • gratis mjesta i popusti za braću i sestre

  • voditelji i animatori

Anchor 1
bottom of page